Jopenkerk

De Jopenkerk, Haarlems trots....De voormalige Jacobskerk in het Raaksgebied is nu een volledig operationele brouwerij, Grand Café en restaurant. Onder het genot van een borrel of diner kunt u het brouwproces met eigen ogen aanschouwen. Wat begon als een jubileumstunt, is uitgegroeid tot de snelstgroeiende onafhankelijke bierbrouwerij van Nederland. Met een historie die is verankerd in de geschiedenis van Haarlem, maar met een frisse kijk op een veelbelovende toekomst. Jopen heeft de Haarlemse brouwtraditie in ere hersteld en de historische speciaalbieren opnieuw gebrouwen. Veel van de Jopenbieren worden nu nog gebrouwen met de drie historische brouwgranen; gerst, haver en tarwe. Dit geeft Jopenbieren hun eigen unieke smaak. Voor meer informatie www.jopenkerk.nl

Keukenhof 2021

Keukenhof is vanaf 20 maart t/m 9 mei 2021 elke dag open van 08.00 - 19.30 uur.
Het beroemde Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld! De 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen voor ruim 32 hectare aan geur en kleur. In de paviljoens wisselen 30 bloemen- en plantenshows elkaar af. Ontdek de actuele trends in tuinieren en raak geïnspireerd in de 7 inspiratietuinen. Vele kunstwerken komen goed tot hun recht tussen de bloemen. www.keukenhof.nl

A World of Colours is het thema van Keukenhof in 2021. Iedereen houdt van bloemen, de lente, tulpen en de kleurige bollenvelden. Bloemen en kleuren horen overal in de wereld bij feesten en rituelen, in elke cultuur op een eigen manier. Ontdek in 2021 de kracht van kleuren in Keukenhof, het kleurrijkste lentepark ter wereld!

Mooie bloembollenvelden in de buurt van de Keukenhof te bewonderen vanaf eind maart tot begin mei. Ideaal om via een fietstocht te bezoeken. Hotel Malts heeft 2 fietsen in de verhuur.

Haarlem Canal Tours

De stad op haar mooist van april tot en met oktober: vaar in de open sloep, met de enthousiaste schipper Jeroen, door het centrum van Haarlem met de rondvaarten van Haarlem Canal Tours. Tijdens de 75 minuten durende tour krijgt u een unieke presentatie over de geschiedenis, kunst en architectuur van de stad en geniet u optimaal vanaf het water.

De tour is in het Nederlands en in het Engels te volgen. De sloep vertrekt vanaf de exclusief voor Haarlem Canal Tours gereserveerde afvaartlocatie in het centrum van de stad aan het Spaarne tegenover het Teylersmuseum.
Tijdens de tour vaart u langs vele bekende gebouwen: De Egelantier, Nieuwe Kerk, Stadsschouwburg, Kathedraal Sint Bavo, Kantoor ING, Patronaat, Bisdom, Het Huis Barnaart, Het Paardenwed, Koudenhorn, De Molen Adriaan, Teylers Museum, Grote of St. Bavo Kerk, diverse pleinen en hofjes en vele andere monumenten en architectuur die Haarlem rijk is.
De tour kan online via www.haarlemcanaltours.nl of via het VVV-kantoor op de Grote Markt geboekt worden.

Huur je eigen sloep

Heerlijk zelf varen in je eigen sloep door de grachten van Haarlem, richting de prachtige Mooie Nel en Spaarndam of Heemstede. Ga voor een onvergetelijke dag het water op en neem een picknick mee!
Bootverhuur (Coronaproof, zonder vaarbewijs) :
Greenjoy: Geniet op het water in een ruime fluistersloep. https://greenjoy.nl/haarlem vanaf € 25,- per uur.
Bootverhuur Club Spaarne: https://clubspaarne.com  motorboot vanaf € 17,50 per uur 

Markten

Vrijdag: Boeren Biologische Markt op de Botermarkt
Zaterdag: Leukste middelgrote Weekendmarkt van Nederland op de Grote Markt + Kleine markt op de Botermarkt
Zaterdag: Antiekmarkt op de Dreef, bij het Houtplein, twee keer per maand van mei t/m september.
Woensdag: Antiek en rommelmarkt op de Botermarkt (alleen in seizoen)

Stadswandeling - wandelroutes

Elke zaterdagmiddag vanaf het VVV kantoor op de Grote Markt
Het VVV kantoor heeft tevens diverse wandelroutes beschikbaar om op eigen gelegenheid Haarlem te ontdekken oa:
- Monumentenroute
- Wandeling 'Prachtig Haarlem'
- Hofjesroute, langs de diverse hofjes die Haarlem rijk is.

Sleutels van de stad in Haarlem Speurtocht

Leuk om Haarlem eens op een andere manier te ontdekken. Tijdens de speurtocht kom je op de leukste plekjes van de stad en leer je meer over de cultuur en geschiedenis van onze mooie stad.
Sleutels van de stad is een speurtocht, vakantiespel en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar zeker ook leuk voor volwassenen. Kijk op www.sleutelsvandestad.nl/haarlem om de speurtocht direct te bestellen!

Hofjes van Haarlem

Haarlem is met 22 hofjes een echte hofjesstad. De hofjes herinneren aan lang vervlogen tijden. Rijke burgers stichtten de hofjes, kleine huisjes rond een binnentuin, voor arme ongetrouwde vrouwen en weduwen, waar ze gratis mochten wonen. Deze hofjes zijn nog altijd kleine stadsoases met schattige huisjes, vaak achter zware deuren en verscholen toegangspoorten. De meeste zijn open voor het publiek, oa Hofje van Bakeness, oudste hofje van Haarlem uit 1395. Op zondag zijn alle hofjes gesloten.

Kennemerduinen & strand

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Het steeds verrassende duingebied, van landgoederen langs de buitenrand, via woeste duinen naar het Noordzeestrand, is het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten. Heerlijk om te wandelen en fietsen. 

Activiteiten Agenda Haarlem

Voor de activiteiten in en om Haarlem zie www.haarlemmarketing.nl voor bijvoorbeeld Haarlem Culinair, Haarlem Jazz & More, Jopen festival, Kunstlijn en de Kerstmarkt en https://www.haarlemmarketing.nl/bezoeken/evenementen

Leuke tip wat te doen in Haarlem www.leuketip.nl/steden/haarlem

Link voor mooie sfeer impressie Haarlem - forgetsomeday.com/haarlem - engels, made by Toccara  special thank you for the beautifull pictures!

Haarlemse podia voor muziek, dans, film & toneel

Philharmonie
Toneel- en Filmschuur
Poppodium Patronaat
Stadsschouwburg Haarlem
Pathé Haarlem
De Waag
Live muziekcafe Stiels - Jazz, Rhythm & Blues
Wolfhound Irish Pub